Vi får stadig mer giftstoffer i maten vår og vi gjør ikke noe med det heller fordi vi ikke har kunnskapen bak. Vi blir også sjeldent informert. Jeg har brukt dette året på å ta meg tiden til å lese innholdsfortegnelsen på matvarene jeg kunne tenke meg å kjøpe, men legger de fort tilbake når jeg ser den listen med E- stoffer og skjulte ingredienser. Får man virkelig helt ren mat idag? Er iallefall ikke lett å finne.
Mattilsynets egen rapport viser giftrester i 48% av frukt, grønt og kornprodukter. Mattilsynet mener det er helt ufarlig at det finnes visse nivåer av gift i maten vår selv om noen av disse giftstoffene kan skade nervesystemet, hjernen og forstyrre hormoner. Hvor trygt er det å stole på myndighetene i denne saken? Mattilsynet mener at plantevernmidlene holder seg innenfor grenseverdiene som er satt i Norge men nevner ikke at disse grensene faktisk har økt betraktelig. Det ble nylig tillatt med dobbelt så mye giftstoffer i jordbær! Flere anerkjente forskere slår alarm. Myndighetene ser dessverre kun på enkeltstoffer, og ikke på «cocktaileffekten». Viktigheten av et daglig inntak av utrensende supermat blir bare tydeligere
Jeg sier iallefall JA til ren mat!! Drømmen ville vært å ha et lite gårdsbruk som er nok til å dekke eget behov med egen produsert / Økologisk mat i forskjellige varianter:)